Ontdek de toekomst van duurzaam onderhoud in de bagger- en offshoresector!

Benieuwd naar hoe je circulariteit kunt toepassen in het onderhoud van offshore- en baggerschepen?

De MID-avond “Introducing circular economy in maintenance and repairs” op 14 november is dé kans voor professionals in de bagger- en offshoresector om te ontdekken hoe je dit praktisch aanpakt.

  • Laat je inspireren door experts uit de industrie en ontdek hoe je afval kunt verminderen en recycling kunt integreren in je dagelijkse maritieme werkzaamheden.
  • Geniet van een heerlijk diner en krijg direct toepasbare inzichten die niet alleen bijdragen aan een schoner milieu, maar ook aan betere bedrijfsresultaten.
  • Daarnaast biedt deze avond volop mogelijkheden om te netwerken met vakgenoten en samen te bouwen aan een duurzame toekomst voor jouw bedrijf én de sector.

Zien we je op 14 november in het Van der Valk Hotel Breda?

Let op! Vanaf nu zijn alle tickets voor deze avond alleen te verkrijgen via de link onderaan deze pagina met een online betaling. 

Locatie
Hotel Princeville, Princenhagelaan 5 te 4813 DA Breda
Tijdstip
uur
Wat kun je verwachten? Tijdens de avond komen tussen de gangen door de volgende sprekers aan het woord:

Joachim Antonissen, Algemeen Directeur Guaranteed B.V.

Met meer dan twintig jaar ervaring in metallurgische innovatie begon Joachim Antonissen zijn carrière bij het R&D-team van ArcelorMittal. Hier werkte hij aan de ontwikkeling van patenten voor slijtvast staal met hoge sterkte en leidde hij de industrialisatie ervan in heel Europa. Zijn kennis en leiderschap in staaloplossingen, samen met zijn onderzoek naar lassen en lassimulaties, hebben de basis gelegd voor Guaranteed. Joachim was ook betrokken bij een start-up in de brandstofceltechnologie en richtte in 2019 Guaranteed op. Dit bedrijf richt zich op grootschalige productie- en reparatiediensten voor metaaladditive manufacturing, waarbij Wire and Arc Additive Manufacturing (WAAM) de belangrijkste technologie is.

In zijn presentatie getiteld How to Value the Future by Upgrading the Past deelt Joachim zijn uitgebreide ervaring in de sector en legt hij de cruciale stappen uit voor het implementeren van WAAM-technologie in de productie, met behulp van verschillende praktijkvoorbeelden. Het begint allemaal met het opstellen van een sterke business case. Duurzaamheidsaspecten krijgen ook steeds meer aandacht bij de selectie van onderdelen die geproduceerd of geherfabriceerd moeten worden met WAAM.  Een ander essentieel punt om nieuwe productietechnologieën, zoals 3D-printen, succesvol te laten adopteren, is het opbouwen van vertrouwen. Dit kan gerealiseerd worden met behulp van wetenschappelijk onderbouwde materiaalgegevens, procesbewaking tot op pixelniveau en het aanbieden van een speciaal certificeringsschema.


Bjorn Smeets en Erik Smeets, Allard-Europe N.V. duiken samen dieper in het onderwerp Transforming waste: reuse of worn castings from dredging operations.

In hun sessie onderzoeken zij hoe Allard-Europe NV een proactieve benadering van duurzaamheid hanteert door versleten gietstukken uit baggerwerkzaamheden opnieuw te gebruiken als waardevolle grondstoffen. Ze nemen deze gietstukken terug als schroot, verwerken ze tot kleinere stukken en smelten ze vervolgens om tot nieuwe producten.

De deelnemers krijgen inzicht in de visie van Allard-Europe NV op duurzaamheid binnen gieterijactiviteiten en ontdekken de innovatieve praktijken die het bedrijf onderscheiden in de sector. Daarnaast schetsen ze hoe Allard naar ‘sustainability’ kijkt, iets wat niet vanzelfsprekend is binnen de gieterijwereld.

 


Jenny Coenen, Lector Smart Sustainable Manufacturing aan De Haagse Hogeschool heeft haar opleiding als maritiem ingenieur afgerond aan de Technische Universiteit Delft, waar ze in 2008 ook promoveerde in scheepsproductie. Ze heeft ruime ervaring als onderzoeker, docent, ontwikkelaar en consultant voor organisaties zoals Royal IHC, TU Delft, Scheepvaart & Transport College en Marstrat. Sinds 2011 is ze deeltijddocent in het Master- en Bacheloronderwijs, en in 2021 werd ze benoemd tot lector aan de Haagse Hogeschool.

In haar presentatie Circularity in Smart Sustainable Manufacturing bespreekt ze haar onderzoek naar het kosteneffectiever maken van circulaire productie. Ze legt uit hoe slim gebruik van data en digitalisering kan bijdragen aan een lagere milieuvoetafdruk en betere totale eigendomskosten (CAPEX+OPEX).

Jenny presenteert daarnaast innovatieve benaderingen voor de samenwerking tussen mens en machine in demanufacturing, evenals andere demonstrators die ze samen met bedrijven, onderzoekers en studenten heeft ontwikkeld.

 

Na afloop van diner en presentaties is er volop gelegenheid tot netwerken. Met andere woorden, na deze avond ben je weer helemaal bij!

Mis deze kans niet! Reserveer je plek nu en bouw mee aan een duurzame toekomst. Klik op de link onderaan deze pagina voor online tickets!